Aktuality Kluby

O aktivitách pana Makrlíka

O aktivitách Petra Makrlíka – vojenského rentiéra, tenisového kouče a též mnohonásobného vedoucího juniorských reprezentačních tenisových týmů ČR, jak sám sebe tituluje, nazývá a prezentuje ve svém životopise, jste již jistě mnoho slyšeli a četli.
Osobní setkání s tímto “tenisovým expertem“ v tenisových areálech i mimo ně, bylo a je pro mnohé opravdovým zážitkem. Když byl v roce 2009 vyloučen z TK Perštýn Pardubice, bránil se proti vyloučení u soudu, ten však dal za pravdu klubu a Makrlík byl nucen z klubu odejít. Dnes už není členem ČTS, podobně jako v roce 2009 v pardubickém klubu, byl z ČTS doživotně vyloučen.
Geneze jeho aktivit a zejména vystupování a znovu vstupování do ČTS během několika měsíců stojí za zmínku. Podívejme se na stručnou časovou statistiku:

1) Vyloučení Makrlíka z TK Perštýn Pardubice 5. 2. 2009.

2) Vstup Makrlíka do Rady ČTS – vyslání Výkonným výborem pana Neugebauera po Valné hromadě VČTS v Pardubicích dne 24. října 2008. Bývalý předseda VČTS Neugebauer tajně a za zády všech členů Výkonného výboru VČTS založil bankovní účet VČTS a převedl na něj VEŠKERÉ FINANCE východočeských tenistů. Tento účet založil Neugebauer na adrese svého osobního trvalého bydliště – tedy 17. listopadu 1322, 564 01 Žamberk, nikoli na adrese VČTS K Vinici 1901, 530 02 Pardubice. Posléze (opět sám a za zády všech) nakládal a spekuloval na finančních trzích, vznikla ztráta. Vše se provalilo a Neugebauer musel ztrátu zaplatit. Východočeská tenisová veřejnost očekávala jeho odstoupení. Na místo toho svolal Neugebauer Valnou hromadu VČTS. Delegačenky na ni v dostatečném počtu “shromáždil“ Makrlík – od řady klubů, které nemohly vyslat své zástupce. Těsně před zahájením Valné hromady rozdal Makrlík zcela neznámým “volitelům“ (na parkovišti v Pardubicích) delegačenky a pokyny. Na Valné hromadě pak hlasovali lidé, které v tenise před tím ani poté nikdo nikdy neviděl – vše dle scénáře Makrlíka. Rovněž zde prokazatelně došlo k podvodu, protože na prezentační listině byly jména a zfalšované podpisy nepřítomných osob jejichž jménem zde hlasovaly “černé duše“. Neugebauer byl potvrzen ve funkcí a Makrlík odměněn placenou funkcí řídícího soutěží VČTS – a vysláním do Rady ČTS – za VČTS.

3) 6. 5. 2009 Rada ČTS v Prostějově přijímá a schvaluje dílčí změnu stanov:
Článek V. – Členství v ČTS
Změna a doplnění odst. 5 ve znění:
„Členství fyzických osob v ČTS zaniká – mimo jiné:
– vyloučením člena pro závažné porušení členských povinností
– vyloučením člena pro znevážení jména, postavení a prestiže ČTS v České republice nebo zahraničí (před mezinárodními tenisovými orgány, veřejností, sponzory, ve sdělovacích prostředcích apod.), resp. pro vědomé porušení svazových, etických či obecně závazných právních předpisů mající za následek riziko vzniku finanční, hmotné či jiné škody a nestability ČTS“

Po schválení této novely stanov Makrlík teatrálně oznamuje, že vystupuje z Rady ČTS a Českého tenisového svazu a opouští jednání s nadávkami a křikem.

4)Makrlík opět vstupuje do ČTS. Spolu s Neugebauerem a novým vedením VČTS se stává delegátem volební Valné hromady ČTS.

5)19. 2. 2010 Makrlík na Valné hromadě ČTS jedná a vystupuje jako obvykle v rozporu se slušností a dobrými mravy a mimo jiné i v zásadním rozporu se  Stanovami ČTS (viz níže – zpráva Disciplinární i Odvolací komise ČTS)

6)Disciplinární komise na základě podnětu zahajuje v březnu 2010 disciplinární řízení s Makrlíkem.

7)Makrlík ZNOVUVYSTUPUJE Z ČTS – písemným oznámením ze dne 23. 3. 2010.

8)Makrlík opět ZNOVUVSTUPUJE do ČTS a na další Valné hromadě VČTS v červnu 2010 je zvolen viceprezidentem tohoto sdružení. VČTS v této době již nemá pověření k činnosti.

9)Disciplinární komise ČTS pokračuje v řízení proti Makrlíkovi. Dne 12. 8. 2010 rozhodla o DOŽIVOTNÍM VYLOUČENÍ Makrlíka z ČTS.

10)Makrlík se odvolává k odvolací komisi ČTS, která na svém zasedání dne 5.11.2010 potvrzuje v plném rozsahu rozhodnutí Disciplinární komise ČTS o doživotním vyloučení Makrlíka z ČTS.

Závěr: Makrlík Petr, nar. 9. 7. 1965, bytem Němčice 154, 533 52 Staré Hradiště není členem ČTS. Nemůže tak být členem žádného družstva v rámci ČTS, členem orgánů jakéhokoliv subjektu sdruženého v ČTS. Jeho trenérská licence III.třídy pozbývá platnosti a nesmí se účastnit turnajů a soutěží v rámci ČTS.

Přílohy:
Rozhodnutí Disciplinární komise ČTS
Rozhodnutí Odvolací komise ČTS