Družstva Kluby

Svitavští minitenisté třetí na mistrovství ČR družstev

DSC_5604
V sobotu 27.9.2014 se konalo v Praze v areálu TK Sparta X. mistrovství České republiky družstev v minitenisu (tenisté do sedmi let). Na finálovém turnaji osmi nejlepších družstev naší republiky nechybělo družstvo TO TJ Svitavy jako zástupce Východních Čech. Na mistrovství republiky startovali ti nejlepší z oblastních svazů, za Východní Čechy nastoupili pouze hráči svitavského oddílu.
V prvním kole se utkaly Svitavy proti výběru Středních Čech (Říčany, Beroun, Radošovice a Kladno). Naše družstvo zvítězilo 5:3 na zápasy a postoupilo do semifinále.
V dalším utkání nás čekal tým Prahy tvořený hráči Sparty a ČLTK. Toto družstvo bylo nad naše síly a prohráli jsme 0:8. Přesto bylo k vidění několik vyrovnaných a kvalitních zápasů, které však skončily těsnou porážkou svitavských hráčů.
V utkání o 3. místo jsme nastoupili proti výběru Severních Čech, za který hráli hráči především z klubu TK Teplice. V tomto duelu bylo svitavské družstvo jasně lepší a zvítězilo jednoznačně 7:1.
Minitenisté TO TJ Svitavy tak obsadili výborné 3. místo na mistrovství ČR. To je po slabších letech, kdy se východočeským tenistům na velkých akcích příliš nedařilo, velmi důležitý výsledek, na který se již dlouho čekalo.
Družstvo reprezentovali Jan Růžička, Daniel Drápela, Petr Pullmann, Tereza Hubáčková, Nikola Snášilová a Erik Růžička.
Vítězství vybojoval výběr Jižní Moravy (TK Prostějov a TC Brno), který ve finále porazil družstvo Prahy. Pořadí Mistrovství ČR:
1. Jižní Morava (Prostějov, Brno) 2. Praha (Sparta, ČLTK)
3. Východní Čechy (Svitavy)
4. Severní Čechy (Teplice)