Družstva Kluby

Junior Davis Cup a Junior Fed Cup 2014

clanek-JFC_JDC (PDF)

Vynikající úspěch – děvčata i chlapci získali bronzové medaile na Junior Fed Cupu a Junior Davis Cupu !!!
Vedení VčOTS gratuluje oběma výběrům k výbornému výsledku a všem hráčům i trenérům děkuje za vzornou reprezentaci Východočeského oblastního tenisového svazu.
JUNIOR DAVIS CUP – Pelhřimov, 28.11.-01.12. 2014
V prvním utkání se východočeši utkali s nejsilnějším nenasazeným tymem – severní Moravou. již po dvouhrách, v nichž Veigert i Křepinský zvítězili, bylo rozhodnuto a šanci dostal ve čtyřhře premiérově Novotný. O postup do finále jsme nestačili na favorizovanou Prahu a podlehli ji. V bitvě o třetí místo tým z východu Čech ukázal vetší srdce a v rozhodující čtyřhře zvítězil Veigert s Křepinským nad výběrem Středočechů z TK Neride v téměř již prohraném utkaní 10:6 v super tie-breaku třetího setu.
JUNIOR FED CUP – Rakovník, 28.11.-01.12. 2014
V úvodním utkání nám los přisoudil také tým ze severní Moravy. Vzhledem k nedohranému utkání Natálie Jindrové
kvůli podvrtnutému kotníku a výhře Kamily Šafránkové musela rozhodnout čtyřhra, kde naše děvčata suverénně zvítězila. O postup do finále jsme prohrály s jižní Moravou 0:3 a tak na cestě k bronzu jsme potřebovali přejít přes
tým Severočešek v čele s nejlepší hráčkou na turnaji a druhou v ČR. Dvouhru zvládla Kamila znamenitě a tak po
očekávané prohře Adélky musela rozhodnout čtyřhra. Holky hráli srdcem a tak Adélka Moravcová s Kamilou Šafránkovou po neuvěřitelném výkonu porazily favorizovaný pár Gajdošová, Munzarová 10:6 v super tie-breaku.
Poděkování pak patří VčOTS za vybavení týmu jednotným oblečením, což bylo velmi pozitivně hodnoceno hráči i trenéry ostatních oblastních svazů.