Jednotlivci Kluby

Reakce VV ČTS na otevřený dopis rodičů VČ tenistů …

Vážení tenisoví přátelé!

Obdrželi jsme Váš dopis, jehož obsah považujeme za velmi vážný. Velmi dobře známe praktiky a způsoby konání některých osob, které v dopisu jmenujete. Vedení ČTS v čele s prezidentem se od nich striktně distancuje.

Jak jistě víte, ve východočeském tenise docházelo v nedávné minulosti k podivným finančním převodům, (převod veškeré finanční hotovosti za zády všech členů výkonného výboru – na konto zřízené bývalým předsedou na adrese jeho privátního bydliště). Bývalé vedení si štědře vyplácelo tzv. “cestovné”, na valných hromadách hlasovali lidé, které v tenise nikdo předtím ani poté neviděl.

Také víte, že na prezenčních listinách východočeské valné hromady byla jména fyzicky nepřítomných delegátů a jejich zfalšované podpisy. Podvůdky a podvody zde vždy měly a mají jeden společný jmenovatel. Z tohoto důvodu udělil Výkonný výbor ČTS tzv. “pověření” nově založenému VČOTS, aby bylo mimo jiné zabráněno defraudaci peněz a jiným podivným nezákonným praktikám.

Výkonný výbor ČTS, který se vašim dopisem podrobně zabýval konstatoval, že situace kterou popisujete se velmi podobá situaci, která byla zcela běžná před nedávnou dobou, kdy s východočeském tenisem a zejména jeho finančními prostředky chtěli “po svém” nakládat lidé, kteří svými schopnostmi a marketingovou dovedností nedokázali přinést do oblasti vůbec nic. Ubezpečujeme Vás, že podvody a parazitování netolerujeme a tolerovat nebudeme.

Z tohoto důvodu ČTS využívá a bude využívat i v budoucnu spolupráci s vedením VČOTS. O opatřeních, která budeme postupně přijímat, abychom předešli a zabránili všem podvodným aktivitám vás budeme průběžně informovat na našich stránkách.

Výkonný výbor Českého tenisového svazu